Shopping

Varva turerna i skidbacken med en rejäl dos skattefri shopping i Livigno. I stadens fler än 250 butiker finns välkända märkesvaror, och personalen är både kunnig och hjälpsam. Tack vare att staden ligger i en skattefri zon kan du spara en rejäl hacka på typiska taxfree-varor så som tobak och parfym.

Hantverk

Du kan hitta små hantverksbutiker lite varstans i Livigno. Här finns mängder av handgjorda produkter, typiska för regionen, så som smide, konst och snickerier.

Skidutrustning

Det finns förstås även gott om butiker där du kan köpa eller hyra skidor och annan sportutrustning. Längs den centrala gatan Via Fontana hittar du i princip allt du behöver i skidbacken.

Elektronik

Förutom alkohol, tobak och parfym är Livigno även känt för sin billiga elektronik. I staden finns en uppsjö av butiker där du kan hitta fotoutrustning, mobiltelefoner, tv-apparater, mindre hemelektronik och tillbehör.

Varuhus

Det finns ett flertal varuhus i Livigno. För att möta kundernas efterfrågan på billig alkohol är ungefär halva ytan i varuhusen fyllda med öl, vin och sprit. I centrala Livigno, runt Via Fontana, kan du hitta de flesta varuhusen, till exempel Cooperativa. Här finns det mesta under ett och samma tak, och priserna är bland traktens lägsta.