Frågor & Svar

Undrar du något om Livigno eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur ser prisnivåerna ut i Livigno?
Tack vare områdets skattelättnader är prisnivåerna på många varor lägre än i Sverige, men att äta eller dricka ute kostar ungefär lika mycket som här. En öl på en bar kostar cirka 35 kronor. En enkel middag med vin och öl får du för runt 100 kronor. En enkel lunch med dryck kostar cirka 70 kronor.

Vilket språk talas i Livigno?
Italienska är det officiella språket, men de flesta av de cirka 5 000 invånarna behärskar även engelska.

Hur tar jag mig runt i Livigno?
På skidanläggningen kan du ta dig runt gratis mellan basstationerna med en skidbuss. Bussen mellan Livigno och Trepalle är också gratis. I övrigt går tre busslinjer genom Livigno mellan klockan 07.30 till 20.00 dagligen.

Vad ska jag tänka på innan jag reser?
Eftersom Schweiz inte är med i EU måste du ha med dig ett giltigt pass om du anländer via landet eller tänker besöka det under din resa.

Kan jag hyra skidutrustning i Livigno?
Ja, det finns gott om sportbutiker i Livigno som hyr ut och säljer utrustning.

När är bästa tiden att åka till Livigno?
Skidsäsongen pågår mellan december och maj. Högsäsongen infaller i skifte mellan februari och mars. Vill du slippa de värsta liftköerna bör du alltså åka innan eller efter dess.

Tänkte säsonga i Livigno, hur fungerar det att ringa hem och med bredband?
Tack vare EU så kostar det lika mycket att ringa hem till Sverige från Livigno som det kostar när man ringer hemma i Sverige. När det kommer till surf på mobilen så måste du kolla med din svenska mobiloperatör och ditt mobilabonnemang där, hur mycket EU-surf de erbjuder. Kan vara en poäng att köpa lokalt sim-kort också. Om ditt boende inte har bra bredband kan du ta med dig router och mobilt bredband från Sverige då det finns vissa abonnemang som fungerar lika bra i EU som i Sverige.


Vi planerar ev. att åka 3 personer till Livigno. Tittar på boende alternativet Villaggio san carlo:
Hur tar man sig lättast dit? Vid flyg till Milano vad finns det för transfer alt. Och hur mycket kostar det ungefär? Går det att ta tåget dit?

Hej! Resan till Milano ligger runt 3 500: – per person, det lättaste sättet att ta sig till Livigno är med tåg, resan kommer ligga på ca 12 000: – inkl. 3 per och ”Horel San Carlo”.