Aktiviteter utomhus

Livigno är ansedd som en av världens främsta skidorter, men staden är fullspäckad med andra aktiviteter. Den äventyrliga kan prova på att köra bil på is eller försöka sig på bergklättring. Den som helst behåller båda fötterna på jorden kan gå på vandringsexkursion eller åka skridskor.

Skidåkning

Skidsäsongen i Livigno pågår mellan 1 december och den första söndagen i maj. Området är indelat i fem skidzoner med pister i olika svårighetsgrader. Mjuka lutningar och vegetationsfria, vida backar kännetecknar pisterna. Du tar dig upp för backarna i någon av anläggningens 33 liftar – fem gondoler, 13 stolliftar och resten knappliftar. Ett flertal skidskolor på orten anordnar kurser för den som vill finslipa sin teknik i backen. Kurserna är allt från 12 timmar till sex dagar långa. Det finns också möjlighet att anlita privatinstruktörer och åka på skidsafari. Den som älskar hastighet har ett eget område att välja på. Pisten Pernice är avsedd för fartnarkomaner som bara vill ta sig ner så fort som möjligt. Här kan du tävla mot en kompis och pressa tiden med hjälp av det digitala tidmätarsystemet i backen.

Längdåkning

Ungefär 40 kilometer längdskidsspår för olika stilar och svårigheter väntar i Livigno. Den internationella längdtävlingen i la Sgambeda öppnar säsongen varje år. I spåren kan du också prova på skidskytte, antingen själv eller i grupp. Du kan hyra utrustning i ett stort antal butiker på området.

För barn

Lär upp barnen i skidåkning från grunden. I Livigno finns gruppkurser för barn i åldersgrupperna 6-12 och 13-16. Kurserna anordnas alla dagar utom lördagar, och lunch ingår. På orten finns också dagisverksamhet för de allra minsta barnen, och ett område där barnen kan leka av sig i snön.

Snowboard

Den som föredrar snowboard framför skidor har backar till en yta av 70 kvadratmeter att släppa loss i. Parken är indelad i fyra områden, S, M, L och XL, vilket syftar till områdenas svårighetsgrad. Här finns half-pipes, massor av gupp och en fantastisk snowboardpist med 600 meter ner till dalen. Åkarna filmas hela dagarna i ett relativt nytt filmprojekt på orten. Den som utmärker sig i teknik eller galenskap kan få se sig själv på en stor skärm när dagen är slut.

Övriga aktiviteter

Du behöver inte vara någon skid- eller snowboardfantast för att få en fulländad upplevelse av Livigno. Här kan du nämligen också åka skridskor, prova på skärmflygning, hundspann, klättring, vandringsexkursioner och körning på is med både vanliga bilar och gocart-bilar. En rolig upplevelse för hela familjen är äventyrsparken Larix Park.

Lion Alpin anordnar nog de bästa skidresorna till Livigno enligt vår mening.