Mat & Dryck

Det finns över 120 restauranger att välja på när du blir hungrig i Livigno. Du kan hitta allt från snabbmat till inhemska delikatesser i olika prisklasser. Värm dig efter skidturen med en kopp espresso eller ladda inför åket med en rejäl portion pasta.

Lokala rätter

Passa på att fylla på med kolhydrater innan du ger dig ut i skidbacken! Det italienska köket innehåller världsberömda klassiker som pasta och pizza. Vanliga ingredienser är olivolja, tomat, vitlök, ostar och vin. Just ost serveras ofta istället för efterrätt, gärna också med en espresso.

Dryck

Italien är välkänt för sina fina viner, och Livigno är inget undantag. Det finns ett hundratal barer att välja mellan – många med välfyllda vinlager. En lokal specialitet i dryckesväg är bombardino, en drink med den lite ovanliga ingredienssammansättningen av whisky, ägglikör, skummad mjölk och grädde.

Restaurangtips

Det gemytliga hotellet Helvetia har en bra restaurang med lokalt kök och levande musik. Framåt tiotiden på kvällarna blir det riktigt livat. Ett tips är att prova Helvetias turistmeny. En annan populär restaurang är den välbesökta pizzerian Bait dal Ghet. Här är maten billig och portionerna stora. Prova gärna en grappa efter maten.