Om Livigno

Det italienska skidparadiset Livigno ligger högt över havet i provinsen Sondrio. Från att ha varit en anonym liten ort på gränsen till Schwiez har Livigno fuxit till ett fullfjädrat skidmecka. Här finns hundratals kilometer skidpister och inte mindre än 33 liftar. Staden är dessutom en skattefri zon vilket underlättar för den som vill shoppa mycket under sin vistelse.

Geografi och klimat

Skidorten Livigno ligger på 1816 meters höjd över havet i de italienska alperna med schweiziska gränsen i norr. Tack vare höjdläget är snögarantin mycket hög och klimatet är idealiskt för skidåkning. På ortens högsta punkter ligger temperaturen runt 10-12 minusgrader. På basnivåerna är det ungefär 5 grader varmare.

Anläggningar

Livignos skidpister är sammanlagt 115 kilometer långa, så det finns gott om backar att utforska både för proffs som nybörjare, för skidåkare till snowboardfantaster. Till orten hör också 33 skidliftar och fler än 100 hotell. Flera av hotellen har simbassänger, badmintonhallar, bowlingbanor, biljardbord och fitnessanläggningar. Ute i snön väntar fler aktiviteter än bara skidåkning. Varför inte prova på hundspann, skridskor eller skärmflygning?